Verkoopkeuring

U gaat verhuizen en u wilt uw huidige woning verkopen. Als verkopende partij is er een wettelijke meldingsplicht, u dient de aankopende partij te informeren over de staat van onderhoud.

“Met een bouwkundige keuring van BKT versnelt u het verkoopproces.”

De bouwkundige verkoopkeuring is visueel en non-destructief conform de keuringsrichtlijnen. Tijdens het onderzoek worden alle bouwdelen van de woning geïnspecteerd. Er wordt niet alleen gekeken naar gebreken aan de gevels en vloeren al dan niet afkomstig van de fundering, maar ook het dak en indien aanwezig het balkon. Daarnaast worden de installaties beoordeeld of deze nog aan de huidige normering voldoen en wordt er naar de conditie van de sanitaire voorzieningen en de keuken gekeken. Wanneer er asbest, zwam, funderingsproblemen of houtaantasters zoals boktorren wordt geconstateerd wordt hier melding van gemaakt in het rapport met bijbehorende onderhoudsmaatregel. Hierdoor kunt u uw woning goed in de markt zetten en wordt het verkoopproces versneld.

Met een verkoopkeuring van BKT

  • versnelt u het verkoopproces;
  • toont u de kwaliteit van uw woning aan;
  • neemt u onzekerheden weg bij kopers;
  • voldoet u voor een groot gedeelte aan de wettelijke meldingsplicht;
  • beperkt u de mogelijkheden voor een onderhandeling, de gebreken met kosten zijn inzichtelijk.

 

Wat zijn de kosten voor een keuring?

Wij hanteren voor iedere opdrachtgever dezelfde voorwaarden. Onderstaand onze vaste staffel voor appartementen en (grondgebonden) eengezinswoningen. Vraag voor een vrijstaande woning al dan niet in combinatie met een boothuis, gastenverblijf of ander bijgebouw een offerte op:

 Bedrag incl btw
Verkoopkeuring tot 150m²€ 390,00
Verkoopkeuring tot 200m²€ 450,00
Verkoopkeuring vanaf 200 m²Offerte traject

Wilt u meer informatie ontvangen?